Leerlingenbegeleiding

  • 2009%201ste%20graad

Iedereen op onze school is leerlingbegeleider. Van poetsdame tot directeur. Je klassenleraar heeft een belangrijke taak: dat is een beetje de klasvader of -moeder. Maar ook elke vakleraar, TA, graadcoördinator of opvoeder mag je aanspreken.

Op school hebben we echter ook voor elke graad een leerlingenbegeleider, die erg bereikbaar is. Je kunt ze tijdens de pauzes aanklampen of je kunt ook eens langslopen langs hun bureau. Ze zijn speciaal opgeleid om met problemen om te gaan. En ze kunnen vooral goed luisteren. Daarom moet je niet met zorgen rond blijven lopen. Want we willen dat je je goed voelt op school. We willen dat je graag naar school komt.

Om het even wat is bespreekbaar: faalangst, ruzies, pesterijen, ADHD, dyslexie, dyscalculie, problemen thuis, problemen met een leraar,...

Onze leerlingenbegeleiders zijn

    • Elke Van Pachtenbekevoor de eerste graad (elke.vanpachtenbeke@petrusenpaulus.be)
    • Bart Vandaele voor de tweede graad (bart.vandaele@petrusenpaulus.be)
    • Tine Gheldof voor de derde graad (tine.gheldof@petrusenpaulus.be
    • Wladimir Van Brugghe is altijd bereikbaar in het Ankertje, het draaipunt van alles wat met leerlingen te maken heeft (wladimir.vanbrugghe@petrusenpaulus.be)

Uiteraard is er ook nog altijd het CLB. Je kunt je rechtstreeks tot hen richten of vragen aan iemand van de school om contact te maken.