De skireis

  • Skier

De VTI-skiclub kijkt terug op zowat 50 jaar ervaring. Wat kan er dan nog nieuws verteld worden? Bijvoorbeeld dat we het voorbije jaar zowel naar Oostenrijk trokken tijdens de kerstvakantie, als naar Italië in de paasvakantie en dit met in totaal een kleine 100 enthousiaste deelnemers. Ook kunnen we vertellen dat we in beide edities zowel mooi weer als massa’s sneeuw hadden en dat mede daardoor zware wintersportongevallen uitbleven. 

Of dat we optrokken met een toffe en sportieve groep jonge gasten en dat de sfeer er telkens goed in zat. Ook kunnen we met trots vertellen dat zowel de buschauffeurs als de hotelbaas vol lof waren over de puike organisatie en de aangename, nette en gedisciplineerde leerlingengroep.
Straks neemt de skiclub een volledig nieuw ingericht lokaal in voor het bergen van haar tientallen sets ski’s, skischoenen en sticks, die gratis ter beschikking worden gesteld van de deelnemers.
Leerlingen van de school maakten een metalen klasseersysteem voor de sticks en houten rekken voor de skischoenen, zodat alles netjes en overzichtelijk kan worden gestapeld. Heel mooi werk!


En misschien kunnen we zelfs al eens vooruitblikken naar de skireis in december 2014: alle zitjes zijn bezet! Daaronder vooral leerlingen die reeds vroeger meegingen en die het ook volgende winter voor geen geld willen missen. 

In de paasvakantie gaan we om de twee jaar naar Italië, en mikken we op meer gevorderden. 

In de kerstvakantie staat de reis naar Oostenrijk open voor alle gegadigden. Voor deze reis hoef je zeker geen ervaring te hebben met skiën of boarden. Er staan steeds 4 gedreven Nederlandstalige monitoren voor jullie klaar die ervoor zorgen dat jullie een gedreven skiër of boarder worden.