Openbaar vervoer

  • Bus

Met de bus

Je komt van Ettelgem, Oudenburg of Zandvoorde:

Met de lijnbus tot aan het busstation in Oostende.

Je komt van Bredene, De Haan, Klemskerke:

Met de lijnbus of tram tot aan het busstation in Oostende

Vanaf het busstation rijden er heel wat bussen tot dicht bij de Stuiverstraat:

  • De bussen richting Raverszijde, Mariakerke, Middelkerke, Veurne vertrekken aan het station en je stapt af aan de Nieuwpoortsesteenweg, hoek Stuiverstraat.
  • De bussen richting Stene, Gistel, Torhout vertrekken aan het station en je stapt af aan de Torhoutsesteenweg, hoek Zwaluwenstraat.

Je komt van Middelkerke, Westende, Nieuwpoort:

Je kunt de tram of de lijnbus nemen. De dichtste tramhalte is aan het zwembad van Oostende. Van daaruit kun je te voet naar school ofwel de speciale bus 'scholen' nemen en dan stap je af aan de Torhoutsesteenweg, hoek Zwaluwenstraat.

Je komt van Gistel of Leffinge:

Met de lijnbus rij je tot aan de halte hoek Torhoutsesteenweg en Zwaluwenstraat

Je kunt hier de routeplanner van de Lijn raadplegen.

Abonnementen

Die kun je bij De Lijn krijgen. Ook buiten de schooldagen kun je het schoolabonnement gebruiken. Je kunt ook een Buzzy Pass nemen: met een kleine opleg kun je dan ook de stadsbussen nemen. Informeer eens bij De Lijn op de Brandariskaai 2 of in de Nieuwpoortsesteenweg 110 (tel. 059 70 16 27).

Met de fiets

Die kun je in de fietsenbergplaats van de school plaatsen. Zorg voor een goed slot. Er is videobewaking. Je fiets staat hier veilig, en je bent er zeker van dat hij niet gestolen wordt.

Je wordt gebracht met de auto

Voor de veiligheid van de voetgangers en fietsers is een deel van de Stuiverstraat voor de school een woonerf met enkel traag autoverkeer. Je kunt tot voor de school met de auto, maar het is praktischer en veiliger om uit te stappen op de hoek van het Sint-Catharinaplein of op het Gerechtsplein.