Zin om te skiën?

  • Skier

In de Kerstvakantie skiën we in Oostenrijk (Lechtal). Beginnelingen en gevorderden zijn welkom. Je krijgt les van Nederlandstalige monitoren. We bieden comfort tegen onklopbare prijzen.

In de Krokusvakantie of Paasvakantie skiën we om de twee jaar (dit jaar weer voorjaar 2019) in Zuidtirol, Italië. Dit is een skireis voor gevorderden.

Het begon in 1965, toen leraar André Boussy het initiatief nam voor de oprichting van de skiclub. Hij wou de leerlingen in de mogelijkheid stellen om deze toen nog relatief elitaire sport aan democratische prijs te beoefenen en hen tegelijk een unieke beleving aanbieden in het prachtig kader van de Oostenrijkse Alpen. Dertig leerlingen beten in de kerstvakantie van 1965 de spits af en de skiclub was vertrokken voor een schitterend verhaal. Een kleine rekensom toont aan dat op vandaag zo’n kleine 3000 leerlingen de wintersport leerden kennen dankzij de skiclub, want deze groeide voortdurend en breidde haar activiteiten verder uit.

Niet alleen de naam veranderde in PPW-skiclub, maar naast meer dan een halve eeuw trouw bezoek aan het Lechtal, waarvoor de skiclub trouwens werd gevierd door de plaatselijke autoriteiten, werd vanaf 2011 tweejaarlijkse een extra skireis ingelast, meer bepaald naar Italië en dit tijdens de paas- of krokusvakantie.

De PPW-skiclub biedt tijdens de skireizen, naast de sportbeoefening zelf, gevarieerde avondanimatie aan zodat de leerlingen zich geen moment hoeven te vervelen. Verder beschikt het over eigen ski- en snowboardmonitoren en stelt het de deelnemers alle skimateriaal te beschikking vanuit haar eigen uitgebreide skishop.